29 Nisan 2013 Pazartesi

LG 42LM660S DVB-S Smart TV İnceleme


Günaydınlar efenim.Belki siz okurken gün yeni doğmuş olmayabilir ama şuan sabah'ın ilk saatleri en azından benim için.(Saat 11.55) 

Bu yazımızda LG'nin 42'lik Smart TV'sini inceleyeceğiz..

Öncelikle dış tasarımdan başlayalım.Gerçekten çok ince çerçevesiz tasarım çok şık görünüyor ve bu sayede mekanda çok az yer kaplıyor.Menülerin kullanımı kolay ve tüm özellikler kanal geçişleri dışında çok hızlı.

Dahili HD uydu alıcısı normal SD yayınları bile diğer sıradan uydu alıcılarından daha net görüntülemeye olanak veriyor.2D yayınları 3D'ye çevirme özelliği gerçek 3D kadar iyi olmasada özellikle HD yayınları bir miktar çeviriyor ve o derinlik hissini görebiliyorsunuz.

Dahili Wi-Fi sizi gidip ayrıca bir Wi-Fi adaptörü almaktan kurtarıyor.Dahili Wi-Fi gerçekten başarılı fakat bence tek eksiği istediğinizde bağlantıyı kesemiyorsunuz hatta tanımladığınız erişim noktasını silemiyorsunuz.TV eğer modeminiz açıksa otomatik olarak bağlanıyor.Belli bir süre internete girmezseniz bağlantı otomatik kesiliyor.



Gelelim kontrollere.TV 2 adet kumanda ile geliyor birisi normal diğeri Magic Remote olarak adlandırılan kumanda.

Sıradan kumandamızda TV'yi kontrol edecek tüm tuşlar mevcut.En önemli üstte bulunan tuşların karanlıkta parlamasıda kullanırken aslında kullanım için herşeyin düşünüldüğü hissini veriyor.

Magic kumanda ise internette gezmek için gayet iyi bir seçenek.Bluetooth bağlantısıyla 10 m mesafede çalışan bu cihaz,salladığınızda etkinleşiyor ve ekranda kırmızı bir mouse simgesi çıkıyor.Bununla internette sörf yapmak ve oyun oynamak gayet kolay ama yinede bir kablosuz klavye mouse setine ihtiyaç duyulacağı kesin...





4 HDMI 3 USB 1 optik ses ve 1 kulaklık çıkışınıda unutmayalım :) ayrıca 4 hediye gözlük ve 2 TB'ye kadar harddisk desteklemekte gayet iyi:) DLNA ve kablolu interneti geçici bağlantıyla kablosuz yayına çevirmeside cabası :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder