29 Ekim 2012 Pazartesi

DeepWeb Nedir? Nasıl Girilir? İçerik?

Birkaç gündür araştırıyorum(ne geliyorsa başıma bu bilgiye olan açlığımdan geliyor ) ve dün gece sabahlıyarak artık olayı yüzeysel olarak çözdüğüme inanıyorum.
Öncelikle uyarmak istiyorum birazdan görüp öğrenecekleriniz gerçekten çok iğrenç şeyler....

Uzak durun ben birdaha girmem....
Şöyle birde görsel var;


Gelelim DeepWeb Kavramına;

DeepWeb; Google,Yahoo,Bing vs. arama motorlarının indexleyemediği bir nevi gizli ağdır...
Bu ağa bağlanabilmek için öncelikle Tor Ağına bağlanmamız gerekiyor.Tor Elite Proxy gibi dursada çokta güvenmemek lazım aslında.Ayrıca birde mozilla üstüne geliştirilmiş özel bir tarayıcıyada ihtiyacımız var bağlanabilemek için.....

DeepWeb'te ".com .net .org " vb. uzantılar yok kullanılan uzantılar .onion şeklinde oluyor ve içerik kişisel sunucularda tutuluyor, ve sabit adresleri yok sürekli değişiyor bu adresleri güncel olarak takip etmek içinde ''HİDDENWİKİ'yi kullanacağız.

HiddenWiki bildiğimiz wikipedia gibi görünsede kategoriler arasında biraz gezinmek insanın miğdesini bulandırmıyor değil.


İçerik;

Illegal ne istiyorsanız Deep Web’de bir karşılığı var. 
Bilişimciler; virus, solucan satın alabileceği ya da yazdırabileceği kaynaklar, kendileri yazmak isterlerse nasıl yapılacağına ilişkin inanılmaz sayıda döküman bulabilirler. 
Havai fişekten patlayıcıya geniş bir how-to arşivi var, evinizi patlatabilirsiniz. Silah satın alabilir, sahte pasaport düzenletebilir, kendinize bir FBI kimliği yaptırabilirsiniz. 
Uç noktalarda, parası karşılığında birini öldürtebilirsiniz. 
Çocuk pornosu, snuff izleyebilir, yasaklanmış yayınları satın alabilirsiniz. Evinize uyuşturucu sipariş edebilirsiniz. 
Bir hacker kiralayabilir, dedektifçilik oynayabilirsiniz. 
Borsa spekülasyonlarını ilk elden dinleyebilirsiniz. 
Yayınlanmamış WikiLeaks belgelerine bakınabilir, Oslo görüşmelerini okuyup sövebilirsiniz. 
Deep Web, sizin ilginize ve bulabilme yeteneğinize kalmış bir derin dünya.....

Para Birimi;

Bitcoin kullanılıyor.Belki duymuşsunuzdur bitcoin'i google'da araştırabilirsiniz buda bir gelir kaynağı olarak görülüyor.
Grafik kartlarının işlem gücünü kullanarak bitcoin kazanabiliyorsunuz(Gerekli yazılımları indirerek)
Bitcoin Konusunu ayrıca bir konuda anlatmak istiyorum önümüzdeki günlerde.

Nasıl Girilir;

Tor Link

Adresinden çekip tor browser'ı çalıştırıyoruz proxy devreye giriyor ve tarayıcı açılıyor...
Ardından HiddenWikinin adresini adres çubuğuna yazarak bağlanıyoruz....

Ama unutmayın hiddenwiki ile bitmiyor olay biraz çevre edinip adresler bulabilirsiniz....



Bir Sözlük yazarı Böyle Anlatıyor DeepWeb'i;

Bir duyuru ile ilgimi çekti ilk olarak. aslında uzaktan hiç o kadar derin görünmüyor, yani sadece ilgi çekici geliyor. mesela digital fortress ta okuduklarımız gibi, sadece ilgi çekici geliyor başta. 

ama kazın ayağı hiç mi hiç öyle değil.

yaklaşık 1 saatlik araştırma ile nasıl gireceğimi çözdüm, içerde neler olduğu hakkındaki şeylere pek bakmadım. yani sonuçta sadece bizim görmediğimiz bir internet gibi gelmişti.

neyse işte kurdum, bir şekilde ulaştım. şimdi hatırlamadığım bir siteye girdim, linkler kategorize ediliyordu. öyle kurcalarken 1-2 sayfa denk geldi gözüme. "boysvids", "boys" vb. bir an kalakaldım olduğum yerde. ingilizcem iyidir ancak inanmak istemedim. sonra içimden bir ürperti koptu. aklım başımdan gitti. ve çok ciddiyim, hala titremekteyim.

trolllemiyorum sizleri.

benim kıyısından gördüğüm 2 içerik ile aklım başımdan gitti. en başta içeriği hakkında araştırma yapmadığım için küfürleri ard arda sıraladım kendime.

burada çok ciddi şeyler dönmekte. uyuşturucu ticaretlerinden silah satışlarına kadar. - burdan sonrasını okumasanızda olur - .

hatta 
black marketingden pedofili içeriklerine kadar. yazarken elimin titrediği, yüreğimin kelimelere bile dökmeye yanaşmadığı bu iğrençliğin orda sayısız sitesi var. hatta şöyle bir şey var:

"a pedo resource website that currently contains a child love guide for safely practicing sex with children - available in both pdf and jpeg format. several new projects are in development. warnıng: pdf format is potentially unsafe and can dial home. do not view unless you are confident that your pdf viewer cannot connect to the net. (host: freedomhosting). lup 2010-06-29"

baştan sona çevirmeye dilim varmıyor, "çocuklarla nasıl güvenli seks yapılacağını anlatan pdf kaynakları" var imiş basitçe. yine elim titriyor.

deep web dedikleri şey hiç mi hiç masum değil, ve ciddi bir olay.

ciddiyim, trollemiyorum.

uzak durun....""""




   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder